Nieuws


Intervieuw in Aktief van S.V. Kickers - zaterdag 15 maart 2014

Rubriek:
Sponsor in the spotlight: Wallet Tweewielers

Verenigingsleven bloeit door betrokken sponsors.

Bij binnenkomst wordt ik eerst mee naar achteren genomen om in de werkplaats de nieuwe fiets –in bestelling- van mijn jongste zoon te bewonderen. Een mooie degelijke, beetje nostalgisch ogende fiets –met bak-, maar uitgerust met de nieuwste technische snufjes.
Wallet Tweewielers is al heel wat jaartjes betrokken bij onze voetbalclub. Reden te meer om aan te schuiven aan het bureau van Ronald Wallet, de derde generatie rijwielhandel. 


Toch, Ronald?
‘’Nou, niet helemaal”, Ronald schudt zijn hoofd. Mijn grootvader zat niet echt in de fietsen, wel in de banden. Het bedrijf is vanaf 1932 ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Vanaf 1950 ongeveer, startte mijn vader met de reparatie en verkoop van racefietsen. ,,Niet zo vreemd, als je bedenkt dat mijn vader een heel aardige wielrenner was–en nog steeds is-’’, zegt Ronald. Mijn vader fietst nog steeds met een groep fanatieke wielrenliefhebbers. 

Wat doet Wallet Tweewielers zoal?
In de breedste zin: verkoop en reparatie van fietsen. Je kunt bij ons terecht als je zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs gaat en een stevige nieuwe fiets nodig heeft. Nu met bak voorop, toch? Ja, het liefst met een Heinekenkrat voorop, maar daar zijn de meeste ouders niet zo blij mee, grinnikt Ronald.  

Hoeveel mensen werken mee in de zaak?
Mijn medewerker Marcel en ik zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Mijn vrouw Carola werkt af en toe ook mee; zij houdt de website bij en haalt en brengt soms onderdelen. Mijn vader verleent ook nog de nodige hand- en spandiensten en houdt zich nog wel bezig met de PR.  

Ben je zelf nog een beetje wielrenfanaat?
Ja zeker, maar ik heb tot mijn 22ste jaar gevoetbald bij Kickers. Toen heb ik mijn knie zo geblesseerd dat ik acuut moest stoppen met voetbal. Ik ben nog 5 jaar leider van het 2e geweest en heb me toen een tijd niet meer bezig gehouden met voetbal. Ik ben vervolgens mee gaan fietsen met de fietsclub van mijn vader, om mijn knie te trainen. Toen greep het fietsen me!We fietsen nu recreatief met een groep van zo’n 20 man. Elke zondagochtend fietsen we wel 100 kilometer en woensdagavond tussen de 40 en de 60 kilometer. In de winter, als we niet buiten kunnen fietsen, doen we aan ‘wattbiking’ bij Wim Zoetemelk in Rijpwetering. 

Wattbiking? 
Dat is te vergelijken met spinning, maar je traint volgens een persoonlijk, op maat gemaakt schema op de bij jou passende intensiteit (watt).  

Waarom sponsort Wallet Tweewielers de Kickers?
Ik heb zelf natuurlijk lange tijd gespeeld bij Kickers, vanaf 1969 zelfs, en mijn zoon voetbalt er nog steeds. We adverteren al sinds jaar en dag in het clubblad en steunen het kampweekend graag. Als je zelf verbonden bent geweest aan een vereniging, dan weet je dat dit soort zaken geld kosten. Bovendien, ik denk dat je het bijna verplicht bent, want zonder sponsoren is er geen verenigingsleven!

Intervieuw en auteur: Minette Aalbers


Terug naar de vorige pagina >